Turvakeräys 2019 tulos yllätti. Lahjasumma luovutettiin Helsingin juutalaiselle seurakunnalle 16. joulukuuta.

Patmos Lähetyssäätiö sai marraskuussa Helsingin juutalaiselta seurakunnalta pyynnön osallistua seurakunnan turvallisuuden parantamiseksi järjestettyyn keräykseen. Patmos Lähetyssäätiö vastasi pyyntöön toteuttamalla 1.- 8. joulukuuta Turvakeräys 2019 kampanjan, jonka tavoitteena oli koota 20 000 euron lupauslahja ja vetosi suomalaisiin kristittyihin saadakseen kokoon luvatun summan. Keräystulos, 50 000 euroa, yllätti kaikki.

8173-turvakerays_luovutus.jpg

Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen vieraili maanantaina 16. päivä joulukuuta Helsingin juutalaisessa seurakunnassa luovuttamassa suomalaisten kristittyjen rakkaudenlahjana keräyksen tuloksen seurakunnalle.

– Emme aivan päässeet keräystavoitteeseemme, pääsimme reilusti sen yli. Minulla on ilo ja suuri etuoikeus Patmoksen puolesta luovuttaa suomalaisten kristittyjen rakkaudenlahjana Helsingin juutalaiselle seurakunnalle tämä summa 50 000 euroa, Turunen sanoi ojentaessaan lahjasta kertovan taulun seurakunnan edustajille.

– Kaikkien antisemitismin noususta maassamme kertovien uutisten keskellä tämä lahja on ennen kaikkea osoitus siitä, että teillä on yhä paljon ystäviä, suomalaiset kristityt seisovat rinnallanne, tukevat teitä ja rukoilevat puolestanne, Turunen lisäsi

Läsnä olevat seurakunnan edustajat, jotka eivät tienneet keräyksen lopputuloksesta ennakkoon, ottivat yllätyksenä tulleen lahjasumman vastaan sanattomina ja liikuttuneina.

Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik kiitti Patmosta ja keräykseen osallistuneita suomalaisia.

– Haluan koko Suomen ja Helsingin juutalaisyhteisön puolesta antaa suuret kiitoksemme tästä mielettömästä lahjasta. Kuten sanottu, olitte tavoitteeksi asettaneet 20 000 euroa, mutta lahjoitattekin 50 000 euroa. Jäämme kaikki sanattomiksi. On todella, todella hienoa, oikeastaan aivan uskomatonta, että meillä on tallaisia ystäviä ja näin paljon sekä yhteistyötahoja, kuten Patmos. Tämä merkitsee meille enemmän, kuin voitte ymmärtääkään. Toivotan teille kaikille Jumalan siunausta ja onnellista joulua, Nadbornik totesi kiittäessään lahjasta.

Lahjan ottivat vastaan (yläkuvassa) Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik, varapuheenjohtaja Dennis Mattsoff sekä seurakunnan talous- ja hallintopäällikkö Anne Moilanen.

Katsele video luovutustilaisuudesta tästä linkistä.