Hymykampanja Brasilian Fortalezassa levittää hymyjä Jangurussun lapsille!

Marraskuussa pyörähti käyntiin kampanja lasten hammashygienian puolesta. Olemme vuosien aikana slummin lasten kanssa työskennellessämme kohdanneet monia erilaisia terveydenhuollon puutteita.

8187-hammas1.jpg

Vaikka Brasilian lastensuojelulaki (ECA) ja julkinen terveydenhuolto(SUS) molemmat nimeävät lasten terveyspalvelut lasten perusoikeuksiksi ja niiden takaamisen kaupungin tehtäväksi, ei Jangurussuun alueella ole vuosiin ollut hammaslääkärin vastaanottoa. Bussimatkan päästä löytyvillä terveysasemilla, joiden tehtävä olisi aluetta kattaa, on molemmilla huoltotarve tai vajausta tarvittavista materiaaleista.

Lähikoululla voi vielä joitain vuosia sitten poistattaa hampaita, mutta muuta apua ei alueen perheille ole, ellei ole varaa maksaa. Kampanjamme sai siis olla suurimmalle osasta lapsia elämän ensimmäinen hammastarkastus, osa sai ensimmäisen hammasharjansa ja muutamille se oli parantava kokemus, kun hammashoitaja kohtasikin kiireettä ja kivutta ja yhdessä jutteli ja ohjeisti.

Hymy kampanja on suunitelut nyt kestämään vuoden ajan ja sen tarkoituksena on opettaa uusia terveellisiä tapoja (hammasten päivittäinen harjaus), kertoa Jumalan rakkaudesta, ohjata laajempaa hoito/paikkaus tarvetta varten klinikoille, joissa lapsien hampaita voidaan hoitaa.

Vuoden aikana hammashoitaja Maria, käy Slummikeskus Taivaan tiloissa pitämässä teemapäiviä ja antamassa fluoria kolmen kuukauden välein. Lasten kanssa on juteltu ja täytetty hammashoito kortteja. Haluamme vuoden ajan seurata kuinka lasten ja perheiden hammastenharjausrutiinit muuttuvat.

Ensimmäiseen hymy kampanjaan osallistuu nyt 65 tukiopetustuntien 4-13-vuotiasta opilasta. Jatkossa toiveissamme on kampanjan laajentamista myös keskuksen nuorille ja jalkapallopojille.

Hammaskipu on kamalaa ja vielä kamalampaa on jos apua ei ole. Äitien kanssa keskustelupiirissä kuulimme kotikonsteista ja viikkojen kivusta, vaikeista hammastenpoistoista ja tulehduksista kun hoitoa ei ollut tehty puhtaassa tai hygienisessä paikassa. Päivittäinen hammasten harjaus on jo iso askel, parempaan suuntaan, näiden kipujen ja vaivojen ennalta ehkäisemiseksi.

Patmos ystävien ja kummien avulla jaoimme lapsille hammashygieniapakkaukset, joissa oli harja, tahna ja hammaslanka. Paketteja jaettiin myös lasten perheille. Helmikuussa kampanja jatkuu!

Ole mukana kanssamme tekemässä slummin lapsille parempaa tulevaisuutta. Mukana voit olla rukoilemalla tai lahjoittamalla. Ole mukana Slummikeskus Taivaan työssä tulevanakin vuonna vaikka tulemalla kummiksi.

Siunauksin,

Silja ja Ronaldo Lima

Anna hymy lahjaksi Slummikeskus Taivaan lapsille.

Lahjoita nyt