Jumalan Periksiantamanton rakkaus
Sana periksiantamaton tarkoittaa ’heikentymätön voimakkuudes saan tai yrityksissään; itsepintainen, taipumaton, ei vastaväitteiden taivuteltavissa’. Periksiantamattomuus tarkoittaa pitäytymistä valitussa suunnassa.
Mikä ihana kuvaus Jumalan rakkaudesta! Mikään ei voi estää eikä vähentää Hänen rakkauttaan, kun Hän etsii sekä syntisiä että pyhiä. Daavid ilmaisi sen näin: ”Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä? Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuo- teeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä” (Ps. 139:7–8).
Daavid kertoi näin elämän huippuhetkistä ja ahdingoista. Hän sanoi: ”Joskus tunnen olevani niin siunattu, että tuntuu kuin nousisin ilosta ilmaan. Toisinaan taas tuntuu kuin olisin helvetissä, niin tuomituksi ja kelvottomaksi itseni tunnen. Huolimatta siitä, missä olen ja miten siunatuksi tai kurjaksi itseni tunnen, sinä, Herra, olet siellä. En pääse pois periksiantamattoman rakkautesi ulottuvilta!”
Paavali oli päättänyt tuhota Jumalan seurakunnan. Hän vihasi uskovia ja uhkasi tappaa jokaisen, joka seurasi Jeesusta. Uskoontulonsa jälkeen Paavali todisti, että noina vihantäyteisinä vuosinakin, kun hän ennakkoluuloissaan vainosi sokeasti Kristuksen opetuslapia, Jumala rakasti häntä.
Apostoli kirjoitti: ”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme” (Room. 5:8). Hän sanoi: ”Vaikka en tiennytkään sitä silloin, Jumala etsi minua periksiantamattomalla rakkaudellaan.”
Vuosien saatossa Paavali vakuuttui yhä syvemmin siitä, että Jumala rakastaisi häntä palavasti loppuun saakka. Tulkoon hänen julistuksensa omaksemme: ”Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Room. 8:38–39).
David Wilkerson: Isän Sydän (Kuva ja Sana 2012)
Tänne muuttunutta sisältöä